mne
eng

Call Center

Za sva pitanja, primjedbe, sugestije i pohvale, pozovite

+382 77 400 000

 

Katalog 2011

Aktuelnosti »

Mjera3 - Učešće u javnom pozivu

print rss Bookmark and Share

25.12.2019.

Mjera3 - Učešće u javnom pozivu

IM Goranović doo je učestvovala na I Javnom pozivu za dodjelu podrške - Mjera 3 “Investicije u fizički kapital za preradu i marketing poljoprivrednih i ribljih proizvoda” sa investicijom, tj. projektom: Dogradnja fabričkih kapaciteta i kupovina mašina i opreme koja će činiti jednu tehnološku cjelinu postojeće fabrike za preradu mesa

Ugovor o dodjeli bespovratne podrške je potpisan 28.12.2018.godine sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja – Direktorat za plaćanja.

Cilj projekta je: unapređenje tehnološkog procesa uz stvaranje tehnoloških mogućnosti za stalno podizanje kvaliteta proizvoda, odnosno praćenje svih dostignuća u prerađivačkoj industriji; otklanjanje uskih grla u proizvodnji; povećanje kapaciteta; smanjenje utroška energije, prije svega električne ; poboljšanje ekoloških uticaja; jačanje izvoznih aktivnosti kompanije

Investicija se odnosila na:

Izgradnju Objekta 1 bruto površine 460,74 m2, tj. neto 431,34 m2 čija je namjena: prijem sirovine, skladistenje sirovine na rezimu od 0 do +4°C, skladistenje sirovine na rezimu -20°C, skladište repromaterijala za potrebe proizvodnje, prostorija za deambalažiranje i prostorija za neusaglašenu proizvodnju. Sa ovom dogradnjom povećali smo prostor u postojećem objektu fabrike u dijelu mašinske obrade, punjenja i salamurenja i oslobođeni prostor stavili u funkciju proizvodnje.

Izgradnja Objekta 2 bruto povrsine 833,30 m2, tj.neto 789,106 m2 koji se stavlja u funkciju sanitarnih prostorija, kuhinje i restorana za radnike, magacina repormaterijala za pakovanje, kao i skladište paleta. Razlog za izmještanje postojećih sanitarnih prostorija je što nijesu imale adekvatan kapacitet zbog kontinuiranog povećanja broja uposlenih. Projektovane sanitarne prostorije zadovoljavaju potrebe postojeće radne snage, kao i povećanje obima proizvodnje i broja zaposlenih. Prostor postojećih sanitarnih prostorija je rekonstruisan i stavljen u funkciju proširenja kapaciteta pakovanja.

Pored izgradnje objekta, investicija se odnosila i na nabavku tehnološke opreme u cilju podizanja stepena tehničko-tehnološke opremljenosti, ali i povećanja proizvodnih kapaciteta fabrike za preradu mesa.

Bespovratna podršaka za ovo investiciono ulaganje je iznosila 652.276,37 €, od čega je finansijska podrška EU iznosila 489.207,27 €.

Investicija je završena i u cjelosti realizovana u skladu sa projektom.

Nikšić, decembar 2019.godine

Čitanja: 1091 | Komentara: 0

Dodaj komentar